Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

patrikafb

OSTEOPATHY CLINIC BY DIMITRIS PATRIKAKOS

Οστεοπαθητική - Reformer pilates - Βελονισμός 

Μαρίκας Κοτοπούλη 62 (Ριζάρειος Πολιτεία),Ιωάννινα
Περιγραφή

Σας καλωσορίζουμε στον νέο, σύγχρονο χώρο μας στα Ιωάννινα. Με πάθος και όρεξη για δουλεία, σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής σας, καθώς και να λύσουμε τα προβλήματα υγείας τα οποία σας ταλαιπωρούν χρόνια και έχετε βασιστεί στη χρήση φαρμακευτικής αγωγής και χειρουργείων. Μέσω των υπηρεσιών της Οστεοπαθητικής, του Βελονισμού και της Χειροπρακτικής, θα διαμορφώσουμε ένα εξατομικευμένο πλάνο πάνω σας για την πιο γρήγορη και αποτελεσματική θεραπεία, η οποία θα λύσει μια για πάντα το πρόβλημα σας. Σας περιμένουμε!

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Με εξειδίκευση και πάθος για τη δουλειά μας, σας προσφέρουμε τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας παγκοσμίως αναγνωρισμένες!

ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Η οστεοπαθητική αποτελεί μια μορφή μη επεμβατικής θεραπείας που διενεργείται με τα χέρια (hands-on therapy) και που μεταξύ άλλων αποδέχεται ότι υπάρχει στενή συσχέτιση ανάμεσα στη δομή και στη λειτουργικότητα του ανθρώπινου σώματος, ότι το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί ως ενιαία μονάδα και ότι έχει τις δικές του δυνατότητες αυτοΐασης. Αποτελεί μια ανώδυνη, ήπια θεραπεία που αποσκοπεί στη θεραπεία των αιτιών του πόνου και όχι των συμπτωμάτων. Αυτό επιτυγχάνεται διαμέσου των θεραπευτικών χειρισμών του θεραπευτή, οι οποίοι στοχεύουν να καταστήσουν το σώμα ικανό να λειτουργεί με το βέλτιστο δυνατό τρόπο. Για το λόγο αυτό είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες στο χρόνιο, επίμονο πόνο μυοσκελετικής αρχής.

Η οστεοπαθητική είναι μια πολύ καλά ανεκτή θεραπεία και είναι αναγνωρισμένη ως μια από τις καλύτερες μη επεμβατικές, μη φαρμακευτικές, ήπιες και ανώδυνες θεραπείες που εφαρμόζονται στην αντιμετώπιση του πόνου είτε οξέος είτε χρόνιου. Οι περισσότεροι ασθενείς αισθάνονται σημαντική ανακούφιση ακόμη και μετά την πρώτη συνεδρία. Κάποιοι, ωστόσο, ενδέχεται να αισθανθούν ήπιο μυοσκελετικό πόνο, που συνήθως αναφέρεται ότι μοιάζει με το «πιάσιμο» των μυών από τη γυμναστική. Η ενόχληση αυτή συνήθως υποχωρεί μετά από 24-48 ώρες.

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Η οστεοπαθητική στη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι κάτι νέο. Για πολλά χρόνια οι οστεοπαθητικοί χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους για να βοηθήσουν την χαλάρωση των μυών και συνδέσμων. Κάθε εγκυμοσύνη είναι μοναδική. Ο οστεοπαθητικός επικεντρώνεται στη μητέρα, ως άτομο, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη συναισθηματική όσο και τη σωματική κατάσταση της μητέρας. Η θεραπεία μπορεί να υποστηριχθεί από ασκήσεις και άλλες μορφές αυτοβοήθειας που θα δοθούν στη μητέρα για το σπίτι. Ο οστεοπαθητικός μπορεί να δώσει συμβουλές για θέσεις στον τοκετό που θα βοηθήσουν στην αποφυγή πόνων της μέσης. Είναι τέλος σημαντικό, μετά τη γέννα, η μητέρα και το παιδί να επισκεφθούν τον οστεοπαθητικό και να λάβουν εξέταση, συμβουλές και θεραπεία, αν θεωρηθεί απαραίτητο. Μεριικές από τις ενδείξεις είναι ο πόνος στη μέση και τα άκρα, ο πόνος στον αυχένα και τους ώμους, δυσφορία στο θώρακα και δυσπεψία, πόνος στους καρπούς, προβλήματα στη λεκάνη μετά την κύηση κλπ.

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Πολλά μεγάλα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες ή συμπεριφοράς έχουν ιστορικό τραύματος κατά τη γέννηση ή στην παιδική ηλικία χτυπήματα στο κεφάλι που παρέμειναν αδιόρθωτα. Τα παιδιά που υποφέρουν από επαναλαμβανόμενες ωτίτιδες ή λοιμώξεις της ρινικής κοιλότητας συχνά έχουν παρόμοιο ιατρικό ιστορικό. Η Γέννηση συχνά οδηγεί σε επιβλαβείς δομικές αλλαγές. Για να ταξιδέψει μέσα από το κανάλι γέννησης, το κεφάλι του βρέφους πρέπει να κάμπτεται έντονα προς τα πίσω. Αυτό ασκεί πίεση σε τρία νεύρα, το πνευμονογαστρικό, το υπογλώσσιο και το γλωσσοφαριγγικό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε κολικούς και σε διαταραχές στο θηλασμό που συχνά παρατηρείται στα νεογέννητα. Η παιδιατρική οστεοπαθητική μπορεί σε ένα μεγάλο βαθμό να βοηθήσει στις παραπάνω περιπτώσεις.

ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ

H Χειροπρακτική είναι μια ανεξάρτητη επιστήμη υγείας που ασχολείται με τη θεραπεία και πρόληψη των νευρομυοσκελετικών παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, αλλά και των άκρων, και τις επιπτώσεις που έχουν αυτές στο νευρικό σύστημα και γενικά στην υγεία.

Μπορεί να βοηθήσει σε:

Προβλήματα της μέσης (Οσφυαλγία, Δισκοπάθεια, Δισκοκήλη κ.α.)

Προβλήματα του αυχένα (Αυχενικό σύνδρομο, πονοκεφάλους, ημικρανίες, ζαλάδες κ.α.)

Προβλήματα της στάσης του σώματος (κύφωση, λόρδωση, σκολίωση).

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

Ο βελονισμός είναι μια τεχνική με αναλγητική και θεραπευτική δράση για αρκετές ασθένειες και διαταραχές. Πρόκειται για μία θεραπευτική μέθοδο, μη φαρμακευτική, η οποία μπορεί να θεωρείται μέρος της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, όμως τα τελευταία χρόνια λόγω της αποτελεσματικότητας της για συγκεκριμένες περιπτώσεις, αποτελεί αντικείμενο μελέτης και έρευνας σε πολλά κέντρα του ιατρικού κόσμου της Δύσης ώστε να ερμηνευτεί ο μηχανισμός δράση της.

Τοποθετούνται πολύ λεπτές βελόνες, μιας χρήσεως, οι οποίες δεν περιέχουν κάποια φαρμακευτική ουσία, σε ειδικές περιοχές του σώματος ανάλογα με την περίπτωση, στις οποίες και παραμένουν για 15 - 20 λεπτά περίπου.

Συνήθως χρειάζονται από 6 έως 15 συνεδρίες ανάλογα με την κάθε περίπτωση, με συχνότητα 2 φορές / εβδομάδα. Ο βελονισμός έχει αθροιστική δράση για αυτό και τα αποτελέσματα του αξιολογούνται συνήθως μετά την 4η – 6η συνεδρία.

ΣΚΟΛΙΩΣΗ - ΚΥΦΩΣΗ

Η σκολίωση είναι από την φύση της μια ιδιαίτερη τρισδιάστατη παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης, που δημιουργεί μια πλάγια απόκλιση της σπονδυλικής στήλης, με ταυτόχρονη στροφή των σπονδύλων, ενώ επίσης επηρεάζει και το οβελιαίο επίπεδο, μειώνοντας συνήθως την θωρακική κύφωση και δημιουργεί ασυμμετρίες του σώματος, σε ώμους, θώρακα, μέση και λεκάνη. Η αντιμετώπιση της σκολίωσης σύμφωνα με τις οδηγίες των διεθνών επιστημονικών κοινοτήτων Scoliosis Research Society (SRS) και Society on Scoliosis Orthopedic and Rehabilitation Treatment (SOSORT) πρέπει να γίνεται με Ειδικές Φυσικοθεραπευτικές Ασκήσεις για την Σκολίωση (Physiotherapeutic Scoliosis Specific Exercises – PSSE), όπως με τις μεθόδους Schroth και SEAS.

Η γενικότερη γυμναστική δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην αντιμετώπιση της σκολίωσης και δεν αλλάζει καθόλου την πρόγνωση της πάθησης. Άλλωστε δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη δημοσιευμένη έρευνα για κανένα είδος, για αυτό και δεν συστήνεται από τις διεθνείς επιστημονικές κοινότητες. Πλέον, στην διεθνή βιβλιογραφία υπάρχει σαφής διαχωρισμός των Ειδικών Ασκήσεων για την Σκολίωση (PSSE) και της γενικότερης ή μη ειδικής άσκησης.

Εμφανίσεις
848
Κατηγορίες
Φωτογραφίες
image0.jpg
image1.jpg
image2.jpg
image3.jpg
image4.jpg
Χάρτης