Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

valiafbcalda

VALIA CALDA BREWERY

Χονδρικό εμπόριο μπίρας 

Βηλαρά 32,Ιωάννινα
Περιγραφή

Tι είναι η Valia Calda

Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου είναι ένας από τους σπουδαιότερους Εθνικούς μας Δρυμούς, αποτελεί μια απομονωμένη περιοχή στο Βόρειο τμήμα της Πίνδου.

Έχει συνολική έκταση 68.990 στρέμματα και αποτελείται από τον πυρήνα με έκταση 33.490 στρ. και την περιφερειακή ζώνη προστασίας με έκταση 35.500 στρ.

Περιλαμβάνει την περιοχή της Βάλια – Κάλντα, που στην βλάχικη διάλεκτο σημαίνει «Ζεστή Κοιλάδα».

Ονομάζεται έτσι γιατί εμφανίζει σημαντικές θερμοκρασιακές διακυμάνσεις στη διάρκεια του 24ώρου, με υψηλές θερμοκρασίες κατά την διάρκεια της ημέρας χωρίς νέφωση και χαμηλές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ακριβώς έτσι όπως η μπίρα, υψηλή θερμοκρασία κατά τον βρασμό και την ζυθοποίηση και χαμηλή θερμοκρασία κατά την κατανάλωση.

VALIA CALDA AUTHENTIC LAGER

Μπίρα με πλούσιο χαρακτήρα, χρώμα χάλκινο και ελαφριά θολότητα.

Έντονα κρεμώδης αφρός και γεμάτη βυνώδη γεύση με εσπεριδοειδή αρώματα που φέρνουν στην μνήμη Ηπειρώτικη ύπαιθρο.

Γιατί Valia Calda

🍻 Είναι μια ‘αυθεντική’ Πρόταση

🍻 Είναι ένα προϊόν που:

          Σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στην μικρότερη "Ήπειρο" του πλανήτη

          Ονειρεύεται και μεγαλώνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

          Δημιουργεί «αυθεντικές» στιγμές

🍻 Ανήκει στην κατηγορία της Lager, στην μεγαλύτερη κατηγορία μπίρας και από τις ελάχιστες επιλογές μικροζυθοποιίας στην κατηγορία.

Η αυθεντική Valia Calda καταναλώνεται δροσερή...

Το μονοπάτι της Valia

Μόνο 4 συστατικά χρειάζονται για την παραγωγή της αγαπημένης μας Valia.

1. Νερό,

2. Βύνη,

3. Λυκίσκοι,

4. Μαγιά.

Έκτος από το νερό, επιλέγουμε τις καλύτερες Ελληνικές βύνες δημητριακών, ποιοτικούς λυκίσκους, επιλεγμένους από φυτείες σε όλο τον κόσμο, αλλά & τις μοναδικές μαγιές μας που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζυθοποίησης.

Αυτό που κάνει την Valia Calda ξεχωριστή είναι τα 2 επιπλέων υλικά που χρησιμοποιούμε κατά την διαδικασία παραγωγής:

1. Μεράκι,

2. Αγάπη.

Αυτά τα 2 υλικά κάνουν την Valia Calda να ξεχωρίζει, γιατί φροντίζουμε να ακολουθούμε τον παραδοσιακό τρόπο ζυθοποίησης, χωρίς βιασύνες έτσι ώστε να μπορούμε να λέμε ότι έχουμε μια “αυθεντική” μπίρα!

Τα 4 υλικά της Valia

Νερό

Το νερό είναι το μεγαλύτερο συστατικό της συνταγής μας και είναι βασικό κομμάτι της διαδικασίας παραγωγής. Η βοήθεια φίλτρων τελευταίας τεχνολογίας μας βοηθάει να βελτιώσουμε τα ποιοτικά στοιχεία του νερού έτσι ώστε να έχουμε την σταθερότητα που θέλουμε στην αγαπημένη μας Valia Calda.

Βύνη Κριθαριού

Είναι οι σπόροι κριθαριού που έχουν υποστεί τη διαδικασία της βυνοποίησης ώστε να απελευθερώσουν φυσικά ένζυμα που χρησιμοποιούμε για να μετατρέψουμε το άμυλο σε σάκχαρα. Οι Ελληνικές & επιλεγμένες βύνες που χρησιμοποιούμε στην Valia Calda είναι υπεύθυνες για την υπέροχη γεύση, χρώμα και υφή της.

Λυκίσκος

Το μαγικό φυτό προστίθεται κατά την διάρκεια του βρασμού σε μορφή Pellet, αν και στην Valia Calda προτιμούμε την φυσική μορφή του. Έχουμε επιλέξει από όλο τον κόσμο διάφορες ποικιλίες οι οποίες μας βοηθούν να δώσουμε χαρακτηριστικά αρώματα, πικράδα αλλά να λειτουργούν και ως φυσικό συντηρητικό.

Μαγιά

Η μαγιά είναι υπεύθυνη για την Valia Calda, xωρίς τη μαγιά δεν θα υπήρχε η αγαπημένη σας μπίρα. Η μαγιά είναι ζωντανός οργανισμός που μεταβολίζει τα σάκχαρα σε αλκοόλη και φυσικό ανθρακικό.

Το μονοπάτι συνδέει 9 στάδια

Άλεση

Η βύνη τοποθετείται στο μύλο για άλεση, δηλαδή θρυμματισμός σε πολύ μικρά κομμάτια.

Ανάμειξη

Η αλεσμένη βύνη αναμιγνύεται μαζί με το νερό και θερμαίνεται σύμφωνα με την μυστική συνταγή μας έτσι ώστε να μετατρέψουμε το άμυλο σε σάκχαρα. Η Valia Calda έχει ένα μυστικό υλικό που την κάνει ακαταμάχητη…

Διήθηση

Το αποτέλεσμα της ανάμειξης οδηγείται στον διηθητήρα όπου έχουμε διαχωρισμό του καθαρού γλεύκος από τα στέρεα υπολείμματα της βύνης.

Βρασμός

Το ζυθογλεύκος μεταφέρεται στον βραστήρα όπου σε διαφορετικά στάδια του βρασμού φροντίζουμε για την μυστική μας συνταγή.

(Δεν προσθέτουμε ακόμη το μυστικό μας υλικό.)

Εκεί οι λυκίσκοι δίνουν την χαρακτηριστική γεύση και άρωμα στην αγαπημένη μας Valia Calda.

Διαχωρισμός & ψύξη

Στην συνέχεια το ζυθογλεύκος μεταφέρεται στην δεξαμενή περιδίνησης όπου απομακρύνονται τα στέρεα υπολείμματα της βύνης και του λυκίσκου. Συγχρόνως το ζυθογλεύκος ψύχεται μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία για να οδηγηθεί στην δεξαμενή ωρίμανσης.

Ζύμωση

7-10 ημέρες χρειάζεται η ζύμωση της Valia Calda Handcrafted Lager όπου η μαγική μαγιά μετατρέπει τα σάκχαρα σε αλκοόλ.

Η μαγεία ξεκινά!

Ωρίμανση

Μετά την ζύμωση, η Valia Calda Handcrafted Lager ξεκουράζεται για ακόμη 35 ημέρες στις ειδικές ψυχόμενες δεξαμενές όπου ενισχύεται το χαρακτηριστικό άρωμά της.

(Το μυστικό υλικό της Valia Calda δεν προστίθεται ακόμη.)

Φιλτράρισμα

Όταν η Valia Calda νιώσει έτοιμη περνά από φίλτρο που συγκρατεί τα στέρεα υπολείμματα.

Εμφιάλωση & Εμβαρέλωση

Η αρχή της απόλαυσης, ύστερα από ένα κοπιαστικό αλλά γεμάτο δημιουργία μονοπάτι, η Valia Calda Handcrafted Lager εμφιαλώνεται σε φιάλες & βαρέλια gia να ξεκινήσει ένα νέο μονοπάτι που θα φτάσει δίπλα σου.

Αναρωτιέσαι σίγουρα ποιο είναι το "μυστικό συστατικό"...

Παρέα… (Το μυστικό μας υλικό)

Η Valia Calda Handcrafted Lager απολαμβάνεται με παρέα και είναι το μυστικό συστατικό που την κάνει ακαταμάχητη, οι λυκίσκοι, οι βύνες, η μαγιά και το νερό είναι απλώς συνοδευτικά υλικά στην παρέα!

 

Εμφανίσεις
1038
Κατηγορίες
Βρίσκεται σε: ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ
Φωτογραφίες
16546541.jpg
276232965_353340720038276_607429289118630333_n.jpg
Entypo 1.jpg
Photo 2.jpg
Χάρτης
Ώρες Λειτουργίας
ΔευτέραΠάντα ανοιχτά
ΤρίτηΠάντα ανοιχτά
ΤετάρτηΠάντα ανοιχτά
ΠέμπτηΠάντα ανοιχτά
ΠαρασκευήΠάντα ανοιχτά
ΣάββατοΠάντα ανοιχτά
ΚυριακήΠάντα ανοιχτά